SUN STREET KLÍMA

Hőszivattyús rendszerek

Korszerű fűtés, használati meleg víz és hűtés otthonában. A készülék hatékonyan hasznosítja a megújuló energiát, így környezetbarát és gazdaságos alternatívát jelent a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. Emellett hosszú távú befektetés, amely jelentős megtakarításokat eredményezhet az energiafogyasztás és a rezsiköltségek terén.

I.

ORION ProLine hőszivattyúk

– meglévő radiátoros gázüzemű fűtésrendszer kiegészítése vagy kiváltása –

 

 Szeretnénk bemutatni a hőszivattyúk közt úttörő ProLine termékcsaládot. Piacra érkezése jelentős lépést jelent a fenntartható háztartási hűtő- és fűtőrendszerek innovációjának terén. 

Az R290 egy természetes hűtőközeg, amelyet főként háztartási hűtőberendezésekben használnak. Környezetbarát és óriási hővezető képességgel bíró, kiváló teljesítményt nyújt a hőszivattyúk működésében. Így képes a 75C° előremenő melegvíz előállítására, mely megoldást jelent a meglévő radiátoros gázüzemű fűtésrendszer kiegészítésére vagy kiváltására! A rendszer integrálható gázkazánnal, elektromos kazánnal, vegyes tüzelésű kazánnal és egyéb fűtésrendszerekkel.  

Tulajdonságok: 

 • 5 féle üzemmód (fűtés, hűtés, hűtés és melegvíz, fűtés és melegvíz, csak melegvíz)
 • hibrid rendszerekkel kompatibilis vezérlés lehetővé teszi a radiátoros rendszerekhez történő csatlakozást
 • Halk üzemmód és több lépcsős zajcsökkentés (47-50dB) 1 méterről 
 • Garancia 3+2 év (+2 év kizárólag lakossági felhasználás és telepítés esetén biztosított) 
 • COP 3,5-4,7
 • A+++/A++
 • Wi-Fi és okosotthonokba és napelemes rendszerekbe integrálható (Tuya, SG Ready, IoT, 

 

Készülék tulajdonságok és bruttó ár

 

Specifikációk

 

Megrendelés és helyszíni felmérés

 

A hibrid rendszerekkel kompatibilis vezéres lehetővé teszi a radiátoros történő csatlakozást. A hőszivattyú a 75C°-os előremenő víz hőmérsékletének köszönhetően alkalmas radiátoros fűtési rendszerek ellátására -25C°-ig. A rendszer integrálható gázkazánnal, elektromos kazánnal, vegyes tüzelésű kazánnal.

Helyszíni felmérés

A helyszíni felmérés kulcsfontosságú és hangsúlyos, mivel számos tényező befolyásolhatja a rendszerbe való integrálás sikerességét. A felmérés alkalmával több szakember, több területről  /víz,-gáz, fűtés; hőszivattyú; split klíma; gázüzemű kazánok/ érkezik a helyszínre, ahol feltárják a meglévőrendszer befogadóképességét, lehetséges kivitelezési módokat és az ingatlan további fűtési és hűtési lehetőségeit számos oldalról.

Helyszíni felmérés díja: 40.000Ft + Áfa (50.800Ft)

Ajánlat készítés

A helyszíni felmérés alkalmával több lehetőség fog felmerülni a rendszer bővítésével, kiváltásával és korszerűsítésével kapcsolatban. A nagy mennyiségű információ okán a specifikus ajánlat elkészítésének díja: 10.000Ft + Áfa (12.700Ft) / kivitelezésiforma. Például, meglévőrendszer hőszivattyús csatlakozása, split klíma, elektromos fűtés, kazáncsere, hibrid rendszerbe kötések, padló és mennyezet fűtés osztása stb.

A fenntartható háztartási hűtő- és fűtőrendszerek innovációja az ajtón kopogtat és mi segítünk kinyitni azt az ajtót!

Kérjen helyszíni felmérésre időpontot ITT!

Mennyibe kerül egy hőszivattyú telepítése?

Az árak jelentősen eltérhetnek attól függően, hogy milyen típusú hőszivattyút szeretne telepíteni és milyen méretű a rendszer. Általánosságban elmondható, hogy a hőszivattyúk telepítési költségei általában magasabbak, mint más hagyományos fűtési rendszerek telepítési költségei. Azonban fontos megjegyezni, hogy a hőszivattyúk hosszú távon pénzt takaríthatnak meg az energiaszámlán és hosszú távon kifizetődőbb lehet, mint hosszú távon folyamatosan fenntartani egy hagyományos fűtési rendszert. A telepítési költségek mellett fontos figyelembe venni a hőszivattyú üzemeltetésének költségeit és megtérülési idejét is a döntés meghozatalakor.

 

Hőszivattyú telepítés

 

247.000 Ft + Áfa -tól

 • A megrendelt hőszivattyú szállítását
 • 40cm magas kültéri egység kiemelő konzolt
 • 5 méter vegytiszta, lágy, szigetelt rézcsövet, kommunikációs vezetéket
 • Beltéri egység biztonsági szelep és kondenzvíz elvezetés kiépítését 5 méteres távolságig
 • Segédanyagokat – csavarok, tiplik, kábelcsatorna, bilincsek stb.
 • Faláttörések elkészítését
 • Munkadíjat
  Nem tartalmazza:
 • Elektromos betáp kiépítését
 • Földmunkát, vagy beton alap készítését a kültéri egység alá

 

 

Hőszivattyú garanciális beüzemelése

 

65.000 Ft + Áfa

 

   Hőszivattyú víz oldali kiépítése és rákötés meglévő kiállásokra

    (Alapcsomag mely a padlófűtés/mennyezetifűtés vagy Fan-Coil esetében lehet aktuális, 5 méter gerincvezetékig)

 

870.000 Ft + áfa-tól

 

  • 1 db 50 literes puffer tartályt (hidraulikus váltó)
  • 1 db 25/1-6  keringgető szivattyút
  • 1 db mágneses iszapszűrőt
  • 1 db visszacsapó szelep, 3 légtelenítőt, 4 db elzárócsapot, 1 db töltőcsapot, 1 pár szivattyú hollander, 1 db leeresztőcsapot,
  • 35 db ötrétegű szénacél SteelPress
  • 32mm ötrétegű vízcsövet, csőszigetelést
  • 1 db Háromjáratú szelep (padlófűtés és mennyezetifűtés)
  • 1 db szobatermosztát
  • Segédanyagokat rögzítéshez, szigetelés stb.
  • Munkadíjat és a meglévő fűtésgerincre való rákötést
 Nem tartalmazza:
  • Osztó gyűjtők szerelését
  • Gerincvezetékek kiépítését másik helységig
  • Osztóblokkok vagy több darab szivattyú telepítését
  • Meglévő kazán bontását

 

Beépített HMV tartályos hőszivattyúk víz oldali kiépítése

 

108.000 Ft + áfa-tól

   Tartalmazza a rákötéshez szükséges anyagot, cirkulációs szivattyút, bilincseket, elzárócsapokat és munkadíjat.

 

Külső HMV tartály telepítése

 

199.000 + Áfa-tól

   A tartály mérettől, típustól, hőszivattyú gyártótól függően.

 

Hőszivattyú karbantartás
 
35.000 Ft + Áfa
 
Nem általunk telepített hőszivattyúk karbantartása
 
55.000 Ft + Áfa

Évente legalább egyszer szükséges elvégezni a karbantartást, de ennek gyakorisága függ a használati körülményektől és a készülék típusától.
A karbantartás során a szakember ellenőrzi a hőszivattyú összes fontos részét, beleértve a kompresszort, a kondenzátort, a párologtatót és a hőcserélőt is.
Ezeket tisztítják, és ha szükséges, javítják vagy cserélik.
A rendszerének az egészét ellenőrzi, és ha szükséges, beállítja a paramétereket a hatékony működés érdekében.

A hőszivattyúban az elkoszosodás fő okai a levegőből származó szennyeződések és a környezeti hatások, mint például az eső, a por, a levelek, a madárhulladék stb. Az elkoszosodás hatására a készülék hatékonysága csökkenhet, ezért a rendszeres karbantartás és tisztítás rendkívül fontos a hőszivattyú hatékony működéséhez és az optimális energiahatékonysághoz.

 

 

Helyszíni felmérés díjmentesen

Kapcsolatfelvétel – Időpont egyeztetés – helyszíni felmérés – Ajánlat készítése

A cégünk szakemberei a megbeszélt időpontban megérkeznek az Ön ingatlanára, hogy megnézzék a házat, a fűtési rendszert és a meglévő hőforrásokat. Az észlelt tényezők alapján javasolnak egy megfelelő hőszivattyú típust és méretet, valamint az optimális telepítési helyet és módszert. A szakemberek általában átmérik az ingatlan méretét, felmérik az épület hőszigetelési állapotát és kiszámítják a hőszivattyú számára szükséges hőigényt. A helyszíni felmérés segít az ajánlat elkészítésében és Önnek, hogy pontosabb képet kapjon a hőszivattyú telepítési költségeiről és a hosszú távú megtakarításokról.

 

Hőszivattyú készülék típus és választék

A levegő-víz hőszivattyúk két fő típusa létezik:

 1. összetett készülék

A készülék csak akkor képes meleg vizet szolgáltatni, amikor szükség van rá, és csak addig, amíg a készülékben tárolt meleg víz elegendő. Ha egyszerre sok melegvízre van szükség, például ha egyszerre több fürdőszobában is fürödni szeretnének, akkor azonnali meleg víz-ellátás esetén a készülék nem lesz képes kielégíteni az összes igényt, és a meleg víz mennyisége csökkenni fog. Ezért az összetett készülék általában kisebb helyiségekben, lakásokban, üzletekben vagy irodákban használatos, míg az osztott rendszer általában nagyobb lakóingatlanokban, irodaházakban, középületekben vagy szállodákban használatos, ahol nagyobb meleg víz-igény van. Az alkalmazás helyétől és az elvárt meleg víz-mennyiségtől függően választható a megfelelő készülék típus.

2. osztott készülék

Egy kültéri egységből és egy beltéri egységből. Az kültéri egység általában a hőszivattyú kompresszorát, a ventilátort és a hőcserélőt tartalmazza, amely a környezetből nyeri ki a hőt. A beltéri egység tartalmazza a hőszivattyú szabályzóegységét, a melegvíztárolót, a keringgetőszivattyút és a fűtőtesteket, amelyek általában radiátorok vagy padlófűtési rendszerek. Az osztott

 készülék előnye, hogy a zajt és a helyigényt minimalizálja, mivel a kültéri egységet kint, a beltéri egységet pedig a fűtött helyiségben helyezik el. Emellett a beltéri egységet könnyebb karbantartani, és könnyebben lehet szabályozni a hőmérsékletet.

 

Márka

A hőszivattyú márkák népszerűsége Magyarországon változó lehet, és függ a piacon elérhető termékek széles skálájától és az egyes márkák minőségétől, megbízhatóságától és árától. Cégünk az alábbi márkákat preferálja:

 

Hova, milyen körülmények között telepíthető a hőszivattyú?

Az ingatlan hőszivattyú telepítéséhez számos tényezőt kell figyelembe venni, és a legfontosabb a megfelelő hőszivattyú típus kiválasztása az adott ingatlan és környezetének függvényében.

Általánosságban azonban a következő feltételeknek kell teljesülniük:

 1. Az ingatlan jól szigetelt legyen, hogy minimalizálja az energiaveszteséget és maximalizálja a hőszivattyú hatékonyságát.
 2. A hőszivattyú rendszerhez megfelelő méretű elektromos feszültség álljon rendelkezésre az ingatlanban.
 3. Az ingatlanban legyen megfelelő hely a hőszivattyú telepítésére, különösen ha kültéri egységről van szó. Ezt a helyet az árnyék, a zaj és a biztonság szempontjából kell kiválasztani.
 4. Az ingatlan körülményei és hőigénye alapján meg kell határozni a hőszivattyú típusát.

 

 

Állami támogatások:

Otthon Melege Program: Az Otthon Melege Program keretében a lakosság a fűtési rendszer korszerűsítésére, hőszivattyú telepítésére is igénybe veheti a támogatást. A támogatás összege 3 millió forint, ami a vásárlás és a telepítés költségeinek akár 50%-át is fedezheti.

Napelemes rendszer telepítése és hőszivattyú beépítése kombinált támogatása: A Nemzeti Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (NEKH) által kiírt pályázat keretében a háztartások napelemes rendszer és hőszivattyú együttes telepítésére igényelhetnek támogatást.

Új Széchenyi Terv: A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében lehetőség van a hőszivattyúk telepítésére is. A támogatás összege akár 50%-os is lehet a beruházás összegétől függően.

 

A megújulóenergia a fenntartható jövőért: A levegő-víz

A hőszivattyú telepítésének számos zöld előnye van, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

 1. Környezetbarát energiaforrás: A hőszivattyúk a környezetből nyerik ki a hőt, és nem igényelnek fosszilis energiahordozókat, mint például a gáz vagy az olaj. Emiatt a hőszivattyúk használata alacsonyabb széndioxid-kibocsátással jár, így hozzájárulnak a klímaváltozás elleni küzdelemhez.
 2. Magas hatékonyság: A hőszivattyúk általában nagyon hatékonyak, mivel a felhasznált energia csak a hőszivattyú motorjának a működtetésére szolgál, és nem arra, hogy hőt termeljenek. Ezáltal a hőszivattyúk általában olcsóbbak és hatékonyabbak, mint más hagyományos fűtési rendszerek.
 3. Csökkent energiaszámla: A hőszivattyúk használatával jelentősen csökkenthető a háztartások energiafelhasználása, mivel a hőszivattyúk környezetbarát energiaforrásokat használnak, és nagyon hatékonyak. Ezáltal a hőszivattyúk telepítése hosszú távon pénzt takarít meg a háztulajdonosok számára.
 4. Jövőbiztos megoldás: A hőszivattyúk egyre népszerűbbek a világban, mivel az emberek egyre inkább keresik a fenntartható és környezetbarát megoldásokat. A hőszivattyúk egy olyan jövőbiztos megoldás, amely a jövő energiapiaci kihívásainak megfelelően jól alkalmazkodik.
 5. Állami támogatások: Egyes országokban és régiókban állami támogatások állnak rendelkezésre a háztartások számára a zöld technológiák, például a hőszivattyúk telepítésére. Ezek a támogatások segíthetnek a hőszivattyú telepítésének költségeinek csökkentésében, így gazdaságosabbá és elérhetőbbé teszik azokat a háztulajdonosok számára, akik számára fontos a fenntartható életmód.

 

Működési elv:

A levegő-víz hőszivattyú egy olyan fűtési rendszer, amely a környezetből (levegőből) nyeri a hőt és ezt átalakítja fűtésre és melegvíz-ellátásra használható hővé.

 1. A hőszivattyú berendezés környezetéből (levegőből) nyeri a hőt, amelyet egy ventilátor segítségével szív be a készülékbe. A hőszivattyú általában egy kültéri egységből és egy beltéri egységből áll.
 2. A hőszivattyúban található hőcserélőben a levegő hője átadódik a hűtőközegnek, amely általában víz vagy glikol.
 3. Az átadott hő hatására a hűtőközeg elpárolog, majd gázzá alakul. A gáz a kompresszorba kerül, ahol a nyomás és a hőmérséklet növekedése miatt tovább emelkedik a hőmérséklete.
 4. A forró gáz áramlása során átadja a hőjét a fűtési rendszerben lévő víznek, amely áramlik a hőcserélőn keresztül.
 5. Az elhasznált gáz az expanziós szelepben visszaállítja az eredeti nyomását és hőmérsékletét, majd ismét lehűl.
 6. A lehűlt gáz a hőcserélőn keresztül ismét átveszi a hőt a környezettől, és az átalakulás kezdőállapotába kerül.

Ez a ciklikus folyamat folyamatosan ismétlődik, amíg a hőszivattyú működik. A hőszivattyú ezzel a működési elvvel akár 3-4-szer több energiát képes előállítani, mint amennyit elektromos energiával felhasznál a működéséhez. Ezért a levegő-víz hőszivattyú egy nagyon hatékony és energiatakarékos fűtési megoldás.